FRÖLUNDA TORG

Frölunda Torg har omvandlats från ett slitet 60-tals centrum till en toppmodern, attraktiv handels- och mötesplats för Västra Göteborg. Förutom utbyggnaden av köpcentrumet har omgivningen upprustats med ny spårvagnshållplats och nytt stadsdelstorg samt med ca 180 nya bostäder.

Nyckeln i omvandlingen var att utveckla centrumets tvåplansstruktur med två nya inomhustorg, bekväma och yteffektiva parkeringsanläggningar som försäkrar kundflöden genom hela centrumet. Den nya arkitekturen inspirerades på 60-talets ursprungliga design med ambitionen att skapa en ny sammanhållen helhet.

Rstudio har varit ansvarig arkitekt för projektets masterplan, genom planprocessen ända fram till bygghandling. Förutom en stor utbyggnad av köpcentrumet har infrastrukturen blivit uppgraderad, ny spårvagnshållplats, nytt stadsdelstorg och ett bostadsprojekt med 250 lägenheter. Etapp 2 innehåller en handelsbyggnad i två plan som utökar befintligt köpcentrum med ca 9 000m², ett nytt parkeringshus i fem plan för 700 bilar samt upprustning av parkeringsfält.

Samarbete med White Arkitekter och T+E Arkitekter

BESTÄLLARE:
OMFATTNING:
PLATS:
KONTAKT:
AFFÄRSOMRÅDE:

RELATERADE PROJEKT RETAIL

Kongahälla center fasad visionsbild

Kongahälla Center

Mölndals galleria fasad

Mölndal Galleria

Asecs Jönköping fasad kväll visionsbild

Asecs