INREDNING ASECS

Möbleringen i gångstråket skall föra tankarna till urbana rum som tex tåghallar. Robusta och klassiska material och former ger en tidlös känsla. Möbler kan tillfälligt ersätta försäljningskiosker i mittstråket.

Träden står i princip integrerade med sittmöblerna men fungerar också var för sig. Träden skapar ett rogivande element och är miljöskapare på samma sätt som de gör i stadens urbana rum.

BESTÄLLARE:
PLATS:
KONTAKT:
AFFÄRSOMRÅDE:

Alecta
Jönköping
Parisa Pour
Inredning, Retail

KUND WC

Köpcentrumets urbana tematik och referens till tågstationer och saluhallar från 1800 och 1900 – talet har varit styrande i utformningen av kundtoaletten. Gestaltningsidén har varit att göra en kombination av en gammal viktoriansk toalett, som vi associerar med det urbana, och en modern och bekvämlig kundtoalett som möter dagens kundbehov.

Kundtoaletterna består av tre rum med olika funktioner, karaktär och materialval, men som ändå hänger samman som en berättelse. I lobbyn, som är även är startpunkten för toaletterna, finner man en praktisk och dekorativ vägg i trä med en infälld sittbänk och förvaringsskåp. Härifrån får man även en glimt ner till förrummet som ligger en våning ner. Här finner man ett finmönstrat golv som ger miljön en värdighet. I förrummet väljer man väg till herr, dam eller till familjetoaletterna och väl inne i toalettdelen radas toalettrum upp sig på rad, klädda i trä likt det i lobbyn. Väggarna är klädda med rektangulärt vitt kakel och lagt skift på ett klassiskt vis. Belysningen i toalettdelen ger ett släpljus ut med väggarna för att göra rummet luftigt och lätt.

Helheten av denna mix av gammalt och nytt ger en känsla som återfinns i resterande delar av centrat.

RELATERADE PROJEKT INREDNINGSKONCEPT

Asecs Jönköping fasad kväll visionsbild

Asecs

Kongahälla center kundstråk interiör

Inredning Kongahälla Center

Mölndals galleria soffgrupp kundstråk

Inredning Mölndal Galleria