INREDNING KONGAHÄLLA CENTER

Som en del av Kongahälla Center projekterades det in inredning i alla cirkulationsytor och kommunikationsstråk. Det togs även fram specialinredning och möbler till ett familjerum och platsbyggda lösningar till alla WC-paket.

BESTÄLLARE:
PLATS:
ÅR:
KONTAKT:

FAMILJELOUNGE

I direkt anslutning till den stora gradängtrappan, i en av Kongahälla Centers mellanhus, hittar man familjeloungen. Rummet fria mått tillåter inredningen att bygga på höjden och skapar lekytor som uppmuntrar till både lugna stunder och aktivitet. Höga trädarmaturer drar även ner skalan av rummet och markerar bland annat platsen för matberedning.

Andra viktiga funktioner i programmet är plats för barnvagnsparkering, lounge och amningsplats.

KUND WC

De offentliga toaletterna sträcker sig över tre plan med två större WC grupper på plan 1 och 2. För att förhöja kontrasten mellan de olika WC-paketen, och uttrycket av deras respektive våningsplan, valde man att behålla samma metodik, och prägla båda med ett gemensamt naturtema, men att istället använda sig ut av olika material och färgpaletter.

Toaletterna på nedre plan, med dess funktionella butiker, går i en mer rustik och avskalad palett, medan toaletterna på planet ovan andas en mer stilfull och extravagant känsla, något som återfinns i planets alla butikskoncept.

KUNDSTRÅK

De inredda miljöerna på Kongahälla Center reflekteras starkt ut av den inre atmosfären i respektive ljusgård. I rummen med högre tempo valdes möbler för kortare pausplatser som går i centrats egna färgpalett.

I hjärtat av huset hittar man en plats för längre, spontana möten och med en variation av olika sittmöbler och placeringar kan platsen erbjuda rum för både större gruppträffar och ostörda telefonstunder.

Gradängtrappan i hus 3, erbjuder en samlingsplats inför alla typer av kundevent, och knyter ihop kundstråket med familjeloungen en våning upp.

RELATERADE PROJEKT INREDNINGSKONCEPT

Kongahälla Center

Inredning Mölndal Galleria

Inredning Asecs