VÄLA CENTRUM – RESTAURANGTORGET

På Väla Centrum i Helsingborg har vi på uppdrag av Skandia Fastigheter utökat och förnyat deras befintliga restaurangtorg med ett nytt inredningskoncept med ett tillbyggt entrésolplan i massivt KL-trä. Tack vare det tillbyggda entrésolplanet  har restaurangtorget kunna utökats med 250 sittplatser och har fått en helt ny restaurangenhet.

Fokus har varit att skapa en attraktiv plats som välkomnar alla olika typer av gäster, från den stora gruppen till den enskilda individen. Ambitionen har varit att ta tillvara på, och återbruka, så mycket befintligt material, möbler och armaturer som möjligt. Rekonditionerade möbler och armaturer har därmed fått ett förlängt liv och återbrukade material har använts i nya specialritade möbler.
För detta  har vi samarbetat med återbrukspecialisten Sajkla. Totalt sett så har vi återbrukat mer än 500 möbelenheter, vilket gör detta projekt till ett utav Sveriges största återbruksprojekt 2022.

Inspiration till inredningskonceptet är tagen ifrån nöjesparker, där de olika områdena på torget har fått unika teman; från en botanisk trädgård närmast dagsljuset till en pulserande matmarknad vid restaurangenheterna. Genomgående har vi arbetat med en lekfull och harmonisk färgpalett. Resultatet är ett inredningskoncept med högt designvärde, trivsam färgsättning och en dynamiskt levande ljussättning.

Vi har varit både ansvariga arkitekter och inredningsarkitekter för ombyggnationen.

Läs mer på Väla restaurangtorg hemsida HÄR

BESTÄLLARE:
OMFATTNING:
PLATS:
KONTAKT:
AFFÄRSOMRÅDE:

Skandia Fastigheter
1000 m²
Väla Centrum Helsingborg
Parisa Pour
Retail, Inredning

RELATERADE PROJEKT RETAIL

Kongahälla center fasad entre

Kongahälla Center

Asecs

Projekt 3

Projekt 4